VI GILLAR BLOMBACKA

Fakta om området

Bostadsrättsföreningen ligger i Södertäljes centrala delar, i stadsdelen Blombacka. Brf består av tre huslängor omgivna av stora gröna ytor, lummiga skogspartier och vid en lugn återvändsgata. Nära till det mesta men med bekväm avskildhet.
Fastigheterna byggdes 1964-65 och utgörs av tre 6/7-våningshus på 1-4 rum och kök. Till lägenheterna hör källarförråd och en matkällare. I varje hus finns två tvättstugor, cykelrum, barnvagnsrum samt ett miljörum där vi sorterar våra sopor. Husen stam- och elrenoverades 2008.
Fastigheterna förvaltas av Riksbyggen och föreningen har en stabil ekonomi. Fastigheterna ligger vackert i ett grönskande område och bara ett stenkast från friluftsmuseet Torekällberget

Nycklar

Till din lägenhet har du fått tre stycken lägenhetsnycklar som passar till lägenheten, porten och bommen vid nedfarten. Det ingår också en hushållsnyckel som passar till källaren, tvättstugan och miljörummet. Om du förlorar någon av dessa nycklar kan du beställa en ny på expeditionen till en kostnad av 200 kr. Nycklar till övriga utrymmen som pingisrum, cykelrum, barnvagnsrum, bastun m.m. kan kvitteras ut på Fastighetsexpeditionen mot en depositionsavgift på 50 kr som återbetalas när nyckeln återlämnas. Vi övergår till passagebrickor för portar, gymlokal och bastu under december 2019. För att komma in i porten behöver ni antingen er lägenhetsnyckel eller passagebrickan. Till gym och bastu fungerar bara passagebrickan. Portkoderna kommer att upphöra under december 2019.

Fastighetsskötare

Fastighetsexpeditionen  finns på gaveln av Heimdallsvägen 27 och har öppet varje helgfri onsdag mellan 18.00 – 18.30.
Då är också telefonen bemannad Tel: 08-550 369 92. Övriga tider ring Riksbyggens larmnummer 0771-860860 för felanmälan.

Styrelse

Genom en styrelse, som väljs på föreningsstämman, svarar vi tillsammans för skötsel och förvaltning av området.Riksbyggens Förvaltningsregion Stockholm biträder styrelsen i såväl ekonomisk som teknisk förvaltning enligt träffat avtal. I styrelsen sitter en ordinarie ledamot och en suppleant från Riksbyggen. Fastighetsskötsel och förvaltning administreras av Riksbyggen.

Här hittar du kontaktuppgifter till styrelsen, Riksbyggen, jour med flera

KONTAKTUPPGIFTER
ÅRSREDOVISNING
FÖRSLAG TILL STADGAR

Städning, renhållning och skötsel

Städning av trapphus, bastu och fritidslokaler, skötsel och renhållning av våra gårdar, gräsmattor, planteringar och snöröjning utförs av olika entreprenörer som föreningen har avtal med.

Bredband och TV

Telias basutbud 100/100 ingår i avgiften från och med årsskiftet 2019/2020,

Fritidslokaler

Bostadsrättsföreningen Södertäljehus 7 har ett flertal olika fritidslokaler som står till medlemmarnas förfogande. Vissa är gratis, andra kostar en slant att nyttja. Föreningen har en bastu, ett pingisrum samt pannrummet som är en fest- och möteslokal. Vår nya träningslokal är nu igång och årskort går att lösa på Expeditionen.
För föreningens medlemmar finns bastu, bollplan, möteslokal, festlokal, övernattningsrum och boulebana.

Fritidslokaler

”Trivs så bra här i vårt fina och välskötta område”

INGER BJURSELL